Verstrengeld

Over mijn moeder, de liefde en New York

EAN:  9789038810751
Publicatiedatum:   20-07-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  240

  Bestelbaar

In deze bijtende en indrukwekkende memoir uit 1987 schetst Vivian Gornick het verhaal van haar jarenlange complexe relatie met haar moeder. Gornick groeit op in The Bronx, in een woonblok vol Joodse arbeidersgezinnen. De mannen zijn grotendeels afwezig door oorlog of werk. Tussen de vrouwen broeit het, maar er is ook veel warmte. Het boek springt soepel en sensitief heen en weer tussen Gornicks herinneringen aan haar jeugd en vroege volwassenheid en de lange, intense wandelingen door New York met haar moeder, decennia later. Terwijl de twee ruziën en praten over het verleden, raakt de lezer aan beiden evenzeer gehecht. Aan de dochter vanwege haar scherpe observaties, haar moed en haar vasthoudendheid in het bevragen van haar moeder, en aan de moeder vanwege haar kracht en haar intuïtieve wijsheid.
In zijn inleiding zegt Jonathan Lethem terecht: ‘Vivian Gornicks memoir heeft die waanzinnige, briljante, pure kwaliteit die een boek uit zijn context tilt en tot een klassieker maakt.’
*Gornick is een uitzonderlijke en verbazingwekkende schrijfster – en daar gaat dit boek ten diepste over. – The Nation
*Woorden schieten te kort om uit te drukken hoe goed dit boek is. – The Washington Post

Vivian Gornick (1935) is de veelgeprezen auteur van een groot aantal boeken, waaronder haar recent verschenen memoir The Odd Woman and the City, en drie essaybundels. Van deze bundels werden The Men in My Life en The End of the Novel of Love genomineerd voor de National Book Critics Circle Award.

  EAN: 9789038810751
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Caroline Meijer
  Publicatiedatum:   20-07-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 217 mm
  Dikte: 17 mm
  Gewicht: 260 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 240