Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Familielexicon


Nederlands | 05-12-2023 | 300 pages

9789038812762

Paperback / softback


€ 25,99

  Reserveren
 Beschikbaarheid
Tekst achterflap

In Familielexicon brengt Natalia Ginzburg haar Italiaanse familie tot leven. Ze beschrijft het geassimileerd-Joodse milieu van Turijn waarin ze opgroeide in de jaren twintig tot vijftig van de vorige eeuw. Ze staat stil bij de routines en rituelen, grappen en beledigingen die het familieleven kenmerken en schetst een intiem portret van haar ouders.

Haar vader Giuseppe Levi, een Joodse wetenschapper, gaat geheel op in zijn werk en zijn wandelmanie. Hij leeft op gespannen voet met zijn blijmoedige, van oorsprong katholieke vrouw Lidia – toch kan hij niet zonder haar. Samen staan ze aan het hoofd van een huis vol vrienden, discussies en activiteiten, boeken en politiek. Terwijl hun kinderen opgroeien tegen de achtergrond van het Italië van Mussolini, verandert het huis van Levi steeds meer in een bolwerk tegen het fascisme.


Familielexicon, een hoogtepunt in het rijke œuvre van Natalia Ginzburg, verschijnt hier in een nieuwe vertaling van Jan van der Haar. Deze uitgave is voorzien van een inleiding door Cesare Segre, een uitgebreide kroniek door Domenico Scarpa en een nawoord van Cesare Garboli.

Biografie

Natalia Ginzburg (Palermo 1916 – Rome 1991) is een van de belangrijkste naoorlogse auteurs van Italië. Gericht op de actualiteit zijn familierelaties, politiek en filosofie terugkerende thema’s in haar werk. Ginzburg schreef zowel fictie als non-fictie, essays en toneelstukken en haar werk werd wereldwijd vertaald en bekroond.

Details

EAN :9789038812762
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Jan van der Haar
Publicatiedatum :  05-12-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :195 mm
Breedte :126 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :288 gr
Voorraad :Niet bestelbaar
Aantal bladzijden :300