EAN:  9789044545135
Publicatiedatum:   03-08-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  112

  Bestelbaar

Doe alle juiste dingen. Studeer. Maak carrière. Wees beleefd in een vijandige omgeving. Kies de juiste partner. Koop een flat. Koop kunst. Koop een soort van geluk. Maar steek je hoofd niet boven het maaiveld uit. Wees stil. Blijf doorgaan.

Bijeen volgt het leven van een jonge, zwarte vrouw. Ze bereidt zich voor op een uitbundig tuinfeest op het familielandgoed van haar witte vriend. Tegelijkertijd overdenkt ze haar leven, hoe ze altijd alle samengestelde stukjes van zichzelf bijeen heeft gehouden. Terwijl de minuten verstrijken en de toekomst lonkt, ontkomt ze niet aan de vraag: is het tijd om alles uit elkaar te halen?
Bijeen is een verhaal over de verhalen waarin we leven – die van ras en klasse, veiligheid en vrijheid, winnaars en verliezers. En over een vrouw die de regie over haar eigen verhaal durft te nemen, zelfs ten koste van haar leven.

‘Een kalme, afgemeten oproep tot revolutie.’ – Ali Smith
‘Natasha Browns voortreffelijke proza, gedurfde structuur en ingetogen elegantie zijn uitermate fascinerend. Ze is een indrukwekkende nieuwe stem.’ – Bernardine Evaristo
‘Schitterend. Dun boek, immens belang.’ – Max Porter
‘Een virtuoos debuut. Bijeen voelt pijnlijk uniek.’ – The Guardian

Natasha Brown werkte jaren in de financiële sector, na een master wiskunde aan de universiteit van Cambridge. In 2019 ontving ze de London Writers Award voor literaire fictie. Bijeen is haar debuutroman.

  EAN: 9789044545135
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Nadia Ramer
  Publicatiedatum:   03-08-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 125 mm
  Breedte: 200 mm
  Dikte: 11 mm
  Gewicht: 147 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 112