Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Dat zou jij nooit toelaten


Nederlands | 22-02-2022 | 288 pagina's

9789044545784

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Tijdens een weekendje Londen ontmoet eerstejaarsstudente Tessel de charmante, zelfverzekerde Luis. Als Luis niet lang daarna voor haar naar Amsterdam komt is ze verguld, maar al snel ontpopt hij zich tot een jaloerse, gewelddadige machtswellusteling.
Tessel probeert haar gewone studentenleventje voort te zetten en ontwikkelt zich tot uitgesproken feminist met een eigen tijdschrift. Maar al leert ze de wereld waarin ze leeft en de positie die ze als vrouw inneemt steeds beter te begrijpen, toch durft ze de waarheid niet onder ogen te zien: thuis heeft ze een partner zitten die haar psychisch en fysiek mishandelt.

Partnergeweld komt niet alleen voor bij gesettelde stellen. Juist jonge mensen, nog onervaren in de liefde, zijn er kwetsbaar voor. In dit boek doet Tessel ten Zweege niet alleen haar eigen verhaal, ze biedt ook de informatie die anderen nodig hebben om partnergeweld te voorkomen, herkennen en doorbreken.

Biografie

Tessel ten Zweege (Utrecht, 1998) ) studeert Gender Studies aan de Universiteit Utrecht en Crossover Creativity aan de HKU. Ze schreef eerder voor onder meer Het Parool, VICE en OneWorld en werkte mee aan de Women’s March Amsterdam.

Details

EAN :9789044545784
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatie datum :  22-02-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :136 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :373 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :288