Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789044546477
Publicatiedatum:   15-03-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  104

  Bestelbaar

Over het kolonialisme is een fundamentele tekst over de brute impact van het kolonialisme op zowel de gekoloniseerde als de kolonisator zelf. Césaire legt de tegenstellingen bloot in het westerse gedachtengoed over vooruitgang en beschaving en bepleit de Afrikaanse waarden, identiteit en cultuur in een vurig manifest, dat inmiddels een klassieker is geworden.

"Meer dan een halve eeuw geleden hield Aimé Césaire Europa een messcherpe spiegel voor die vandaag nog steeds brandend actueel is.
Een must-read voor iedereen die de dringendheid van dekoloniseren vandaag wil begrijpen, en met een radicaal andere blik naar zichzelf een de wereld wil leren kijken.” – Olivia Umurerwa Rutazibwa

‘Aimé Césaire was een pionier op het gebied van zwart bewustzijn, een revolutionair die een weg bereidde voor de strijd van zwarte mensen voor vrijheid en onafhankelijkheid. Zijn naam staat nu gelijk aan zwarte trots en schoonheid.’ – Vamba Sherif

Aimé Césaire (1913) werd geboren in Martinique. Hij was een van de grondleggers van de beweging van de négritude, samen met Léopold Senghor. Césaire was een gevierd dichter, romanschrijver en filosoof en was ook politiek actief. Zijn belang voor de dekoloniale strijd is nauwelijks te overzien. Hij overleed in 2008.

  EAN: 9789044546477
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Grâce Ndjako
  Publicatiedatum:   15-03-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 200 mm
  Breedte: 125 mm
  Dikte: 10 mm
  Gewicht: 130 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 104