Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.Optimistische woede

Fix het seksisme in de literatuur

EAN:  9789044548037
Publicatiedatum:   26-09-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  136

  Bestelbaar

Veel mensen geven openlijk toe nauwelijks boeken van vrouwen te lezen. Leeslijsten op scholen worden gedomineerd door boeken van (witte hetero)mannen. Vrouwen winnen minder literaire prijzen dan mannen. Is dat erg? Ja, want het weerspiegelt en vormt de verhoudingen in de samenleving.

Elf vrouwelijke schrijvers zijn verontwaardigd over de ongelijke positie van vrouwen in de letteren, en verenigden zich in het collectief Fixdit. Vanuit bondgenootschap strijden ze voor verandering, in de literaire wereld én in de canon. In de elf stukken van dit manifest diepen zij het probleem uit. Woedend, strijdvaardig, en vooral: optimistisch.

Fixdit bestaat uit Yra van Dijk, Sanneke van Hassel, Rachida Lamrabet, Jannah Loontjens, Munganyende Hélène Christelle, Christine Otten, Gaea Schoeters, Shantie Singh, Fleur Speet, Manon Uphoff en Annelies Verbeke.

Schrijverscollectief Fixdit streeft naar meer diversiteit in de canon en de literaire wereld. Zo besteden ze aandacht aan klassiekers van vrouwen in de Fixdit podcast. Door onder meer essays, open brieven en gesprekken wil Fixdit het bewustzijn over genderongelijkheid in de letteren vergroten en de canon uitbreiden met werk van belangrijke vrouwelijke auteurs.

  EAN: 9789044548037
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum:   26-09-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 200 mm
  Breedte: 125 mm
  Dikte: 12 mm
  Gewicht: 154 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 136