Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Dubbelganger


Nederlands | 12-09-2023 | 544 pagina's

9789044549126

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 25,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Al zo'n 25 jaar legt Naomi Klein als geen ander de harde werkelijkheid achter onze cultuur en politiek bloot. In haar internationale bestsellers schrijft ze over de gevolgen van branding, van bezuinigingen, en van de uitbuiting van de planeet op onze samenleving en op onze ziel. Haar nieuwe boek brengt alles waar ze tot nu toe over schreef bij elkaar.

Dubbelganger is persoonlijker. Met humor en zelfinzicht doet Klein verslag van haar groeiende obsessie met een andere publieke intellectueel. Deze vrouw heeft dezelfde voornaam als zij en houdt zich bezig met dezelfde thematiek. Geen wonder dat de twee stelselmatig door elkaar worden gehaald. Alleen heeft deze dubbelganger in de loop der tijd een andere, extremistische afslag genomen en propageert ze tegenwoordig alles wat Naomi Klein al haar hele leven bestrijdt.

Hoe heeft deze vrouw zo kunnen worden? En waarom zijn zo veel van onze naasten net als zij vertrokken naar een onnavolgbare realiteit, die toch angstwekkend veel lijkt op de onze? Klein gaat op zoek naar een antwoord in deze ‘Spiegelwereld’ van wellness-rechts, complotdenkers en populisten. Maar uiteindelijk leert een blik in de spiegel ons natuurlijk vooral iets over onszelf.

Klein richt haar blik naar binnen, naar onze collectieve geestestoestand, maar ook naar buiten, waar de klimaat-, economische, medische, en politieke crises van deze tijd overal in elkaar grijpen. Zo eindigt wat begon als het verslag van een persoonlijke obsessie als een briljante politieke en culturele analyse. Bovenal is Dubbelganger een zoektocht naar een uitweg uit de Spiegelwereld, een manier om – verenigd en solidair – de wanhoop en de verwarring achter ons te laten.

Biografie

Naomi Klein (1970) schreef baanbrekende internationale bestsellers als No logo, De shockdoctrine en No time, die in meer dan 35 talen vertaald werden. Ze is mede-oprichter en -directeur van het Centre for Climate Justice aan de universiteit van British Columbia, waar ze hoogleraar is, ze bekleedt een ereprofessoraat in Media en Klimaat aan Rutgers University, schreef voor allerlei toonaangevende media en is columnist van The Guardian.Details

EAN :9789044549126
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Alexander van Kesteren
Publicatie datum :  12-09-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :135 mm
Dikte :42 mm
Gewicht :566 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :544