Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Long Island


Nederlands | 03-05-2024 | 352 pagina's

9789044549911

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

‘Een gebroken hart, melancholie, knisperende dialogen… Dit is Tóibín op zijn best.’ – The Times

New York, jaren zeventig. De Ierse Eilis Lacey woont al twintig jaar samen met haar man, Tony Fiorello, en kinderen in Long Island, iets te dicht bij haar schoonfamilie. Tot een schokkend bericht Eilis terugdrijft naar Ierland, naar een wereld die ze allang achter zich had gelaten en naar manieren van leven en liefhebben die ze dacht verloren te hebben.

‘Een meesterlijke roman vol verlangen en spijt. Een verhaal over geliefden die elkaar weer treffen, over compromissen en de slotsom op latere leeftijd.’ Douglas Stuart, auteur van Shuggie Bain

Biografie

Colm Tóibín (Ierland, 1955) is een van de belangrijkste hedendaagse Ierse auteurs. Hij woont in Dublin en New York, waar hij doceert aan Columbia University. Met zijn literaire werk heeft hij vele prijzen gewonnen, waaronder de International Dublin Literary Award, en hij werd meermaals genomineerd voor de prestigieuze Booker. Bij De Geus verschenen eerder onder meer De Tove naar over het leven van Thomas Mann, De Meester, het succesvol verfilmde Brooklyn en Nora, gebaseerd op het leven van Tóibíns moeder.

Details

EAN :9789044549911
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Nadia Ramer
Publicatie datum :  03-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :135 mm
Dikte :29 mm
Gewicht :377 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :352