EAN:  9789044644227
Publicatiedatum:   04-09-2020
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  432

  Afhalen in winkel steeds gratis - Leveren vanaf € 30,00 gratis.

Olenka is geboren en opgegroeid in het arme en corrupte Oekraïne, maar heeft door haar werk als fotomodel ook het rijke westen leren kennen. Nadat die carrière is vastgelopen keert ze terug naar Oekraïne, waar ze in aanraking komt met een nieuwe branche: eiceldonatie ten bate van kinderloze westerse echtparen. Ze begint als donor maar weet zich dankzij haar kennis van het Westen al snel tot coördinator op te werken.
Dan komt Daria op haar pad, de dochter van een vroegere zakenpartner van haar vader. Ze herkent Daria’s potentieel als eiceldonor en model en ziet een grootse toekomst voor de jonge vrouw – en voor haarzelf als Daria’s manager.
Als Daria op een dag plotseling verdwijnt, ziet Olenka in eerste instantie nog geen verband met gebeurtenissen uit het verleden. Tegen de tijd dat ze dat wel doet is het echter al te laat: ze is gedwongen uit te wijken naar het buitenland, en zo belandt ze in Helsinki, aan de rand van een park waar een jong gezin de hond uitlaat.
Het hondenpark is een overweldigende, razend spannende roman over loyaliteit en gebroken vertrouwen, geschreven door een van de origineelste en grootste schrijvers van Europa. Het is een verhaal dat de genadeloosheid van commerciële eiceldonatie blootlegt, waarbij vrouwelijke vruchtbaarheid een verdienmodel is geworden, en van het leven, waarin het verleden steeds weer opduikt, hoezeer je ook je best doet dat te vergeten.
De Finse Sofi Oksanen (1977) is een van de prominentste Europese schrijvers van onze tijd. Haar werk is in meer dan veertig talen uitgegeven. Ze won vele literaire prijzen en verkocht wereldwijd ruim twee miljoen boeken.

‘Oksanen weet op meesterlijke wijze sfeer en beelden neer te zetten, waarbij ze weer een thema bespreekt dat onder je huid kruipt en twee tijdlijnen briljant met elkaar verweeft. (...) De eiceldonoren uit Het hondenpark zijn de tegenhangers van de vrouwelijke slaven in Het verhaal van de Dienstmaagd en De testamenten van Margaret Atwood.’
Kaleva

‘Een van de meest verbluffende romans van deze herfst. Een ongelooflijke mix van liefde, angst, geweld, onderdrukking, hoop en teleurstelling.’
Kainuun Sanomat *****

  EAN: 9789044644227
  Auteur: 
  Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
  Vertaler:  Annemarie Raas
  Publicatiedatum:   04-09-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 138 mm
  Breedte: 214 mm
  Dikte: 35 mm
  Gewicht: 550 gr
  Voorraad: Gratis verzending vanaf € 30,- • Gratis afhalen in de winkel
  Aantal bladzijden: 432