Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Winnie & Nelson


Nederlands | 19-05-2023 | 600 pagina's

9789045039015

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 34,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een shakespeareaans drama over liefde, revolutie en vergiffenis.

Tekst achterflap

In dit majestueuze boek ontrafelt Jonny Steinberg het baanbrekende huwelijk tussen Nelson Mandela en Winnie Madikizela-Mandela. Het was een huwelijk dat niet enkel over liefde ging, maar in elk haarvat politiek was – en dat vanaf het begin voor het oog van de wereld plaatsvond. Waar Nelson afgezonderd in de gevangenis een steeds meer geïdealiseerd beeld van zijn vrouw cultiveerde, raakte Winnie juist steeds meer vervreemd van de politiek van haar gevangengenomen echtgenoot. Zonder zijn medeweten probeerde ze een gewapende machtsovername te organiseren, iets dat volgens Nelson enkel kon leiden tot een eindeloze burgeroorlog. Winnie & Nelson is het verhaal van een uniek huwelijk en een zinderende politieke geschiedenis van Zuid-Afrika ineen. Het is een shakespeareaans drama waarin ideeën over liefde en toewijding zich vermengen met tijdloze vragen over revolutie, zoals de vraag of je je vijanden vergiffenis kunt schenken. Meesterlijk laat Steinberg zien hoe ver deze twee wereldleiders voor elkaar gingen, maar ook waar ze de grens trokken. Want uiteindelijk wisten beiden dat hun huwelijk niet zomaar een huwelijk was, maar een strijd om de vraag hoe de apartheid bestreden moest worden.

Recensie/Quote

'Steinberg (...) verweeft hun grotendeels gescheiden levens op vernuftige en vooral indringende wijze. (...) Hij maakt levende mensen van zijn hoofdpersonen, met hun goede en hun slechte kanten. Daar bovenop toont hij onomwonden hoe een onmenselijk regime als dat van de opeenvolgende apartheidsregeringen in Zuid-Afrika een man, een vrouw en hun relatie vervormde en zelfs misvormde.'

Biografie

Jonny Steinberg is een van de meest succesvolle Zuid-Afrikaanse non-fictieschrijvers. Zijn werk werd meermaals bekroond en zijn Three Letter Plague werd door The Washington Post uitgeroepen tot ‘Book of the Year’. In het Nederlands verscheen eerder Een man van goede hoop. Steinberg was hoogleraar African Studies in Oxford en doceert tegenwoordig aan Yale en in Johannesburg.

Details

EAN :9789045039015
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Marianne Palm - Nicole Seegers - Aad Janssen
Publicatie datum :  19-05-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :228 mm
Breedte :150 mm
Dikte :43 mm
Gewicht :768 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :600