Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Hannah Arendt


Nederlands | 30-05-2024 | 424 pagina's

9789045039572

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 39,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

De langverwachte nieuwe biografie van Hannah Arendt – een van de belangrijkste denkers van de westerse wereld.

Tekst achterflap

'Ik geloof dat een denkproces altijd verbonden is met persoonlijke ervaring. Alle denken is nadenken, iets doordenken.' Voor Thomas Meyer, een van de grootste kenners van Arendts werk, zijn deze uitspraken leidraad voor zijn levensgeschiedenis van Arendt. Deze richtlijnen volgt hij in zijn deels op nieuwe bronnen gebaseerde biografie. Meyer beschrijft haar leven en werk van Koningsberg tot New York, van haar dissertatie over Augustinus tot de beschrijving en interpretatie van haar onvoltooide hoofdwerk Het leven van de geest.
Meyer belicht de fascinatie en de kritiek die Arendts persoon en haar geschriften tijdens haar leven opriepen. Dankzij zijn ongeëvenaarde kennis en zijn onderhoudende stijl is Meyers biografie zowel voor de algemeen geïnteresseerde lezer als voor de kenners van het fenomeen Arendt zeldzaam interessant.


Biografie

Thomas Meyer (1966) is gespecialiseerd in Duitse filosofie en de geschiedenis van ideeën. Hij richt zich vooral op de twintigste eeuw. Hij was verbonden aan de universiteiten van München, Zurich en Graz. Meyer schrijft voor diverse Duitse kranten. Hij heeft tal van Arendts geschriften bezorgd en ingeleid.

Details

EAN :9789045039572
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : W. Hansen
Publicatie datum :  30-05-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :236 mm
Breedte :163 mm
Dikte :40 mm
Gewicht :802 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :424