Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Anders


Nederlands | 16-05-2022 | 440 pagina's

9789045041629

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Frans De Waal laat zien dat genderverschillen een biologische basis hebben, de evolutionaire biologie draagt daarmee bij aan een genuanceerder cultureel begrip van gender.

Tekst achterflap

Frans de Waal buigt zich over verschillen in sekse en gender bij de mens en andere dieren. Hij maakt hierbij gebruik van zijn grote kennis van onze naaste verwanten: chimpansees en bonobo’s. Wat is het geheim van de door vrouwen geleide vreedzame samenleving van bonobo’s? En wat kunnen wij mensen leren van mannelijke dominantie en territorialiteit bij chimpansees?

Tegenwoordig wordt vaak beweerd dat genderverschillen het resultaat zijn van sociale vorming, maar De Waal toont aan dat het een biologische basis heeft. Hij behandelt onderwerpen als genderidentiteit, seksualiteit, gendergerelateerd geweld, vriendschap en zorgzaamheid, en laat overtuigend zien dat de evolutionaire biologie bijdraagt aan een genuanceerder cultureel begrip van gender.

Recensie/Quote

'De biologie biedt wat hem betreft geen enkele rechtvaardiging voor de bestaande genderongelijkheid.'

Biografie

Frans de Waal (1948) is een wereldberoemde Amerikaans-Nederlandse bioloog en hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta. Hij schreef onder meer de bestsellers 'De bonobo en de tien geboden', 'De aap in ons', 'Een tijd voor empathie' en 'Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?'. Frans de Waal was in 2017 een indrukwekkende en zeer goed bekeken Zomergast. In 2019 verscheen zijn boek over emoties bij dier en mens: 'Mama's laatste omhelzing'. Zijn nieuwste werk 'Anders' verschijnt in 2022

Details

EAN :9789045041629
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Albert Witteveen
Publicatie datum :  16-05-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :150 mm
Dikte :37 mm
Gewicht :672 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :440