Witte suprematie & ik

Hoe je privilege (h)erkent, racisme bestrijdt en de wereld verandert

EAN:  9789045043258
Publicatiedatum:   02-03-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

Hoe kun je concreet en constructief bijdragen aan antiracisme? Saad geeft (witte) lezers daartoe handvatten in ‘Witte suprematie & ik’. Helder en toegankelijk legt ze uit wat centrale begrippen in het antiracisme precies betekenen, zoals wit privilege, witte fragiliteit en witte apathie, en waarom bijvoorbeeld ‘kleurenblindheid’, culturele toe-eigening en tokenisme problematisch zijn. Dagelijkse reflectieopdrachten dwingen je ertoe je privilege onder ogen te zien. Zo werpt ‘Witte suprematie & ik’ verhelderend licht op verhulde vooroordelen en blinde vlekken. Dat is confronterend, maar het is een noodzakelijke stap voor witte mensen die niet langer Mensen van Kleur willen schaden en willen bijdragen aan een rechtvaardige samenleving.

Heldere en toegankelijke uitleg over wat centrale begrippen in het antiracisme precies betekenen, en waarom bijvoorbeeld ‘kleurenblindheid’, culturele toe-eigening en tokenisme problematisch zijn. Met dagelijkse reflectieopdrachten.

Layla F. Saad is schrijver, podcastmaker en spreker. Ze is gespecialiseerd in de onderwerpen ras, identiteit, persoonlijke ontwikkeling en sociale verandering. Als Oost-Afrikaanse, Arabische, Britse, zwarte moslima die opgroeide in het Westen en woont in het Midden-Oosten, bevindt ze zich op een uniek snijpunt van identiteiten. Ze studeerde rechten aan Lancaster Universiteit en woont in Qatar.

  EAN: 9789045043258
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler:  Koen Boelens - Helen Zwaan
  Publicatiedatum:   02-03-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 140 mm
  Breedte: 200 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 365 gr
  Voorraad: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 256