Welkom bij De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789045043913
Publicatiedatum:   29-07-2021
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  320

  Bestelbaar

‘Vos en ik’ vertelt het bijzondere verhaal van Catherine Raven en haar viervoetige vriend. De troost die natuur kan bieden was de jonge Raven al bekend. Maar ze had er niet op gerekend ooit nog eens vriendschap met een vos te sluiten. En toch is dat wat haar overkomt nadat ze een huisje bouwt in de wildernis van het bergachtige Montana (VS). Er gaan weken voorbij zonder dat ze iemand ziet, maar elke dag om kwart over vier in de middag komt Vos langs en zij leest hem voor. Hoewel ze zich niet per se eenzaam voelt in het ruige landschap, begint ze toch uit te kijken naar zijn bezoek. Als biologe weet ze dat ze dieren geen menselijke eigenschappen hoort toe te dichten, maar Vos is een goede luisteraar. Naarmate hun relatie zich ontwikkelt en het vertrouwen groeit, blijkt Vos Catherine ook iets te vertellen te hebben. Maar vrienden zijn niet onfeilbaar en kunnen niet alles oplossen – sommige dingen zal Catherine zelf moeten doen. In deze even realistische als betoverende fabel leer je de wilde natuur, de pijn van verlies en de kracht van doorzettingsvermogen, vriendschap en gehechtheid op een nieuwe wijze kennen.

Catherine Raven leeft afgezonderd in een zelfgebouwd huisje in de bergen van Montana. Wanneer er een vos aan haar deur verschijnt, besluit zij hem voor te lezen en ontstaat er een vriendschap.

Catherine Raven promoveerde in de biologie aan Montana State University en was boswachter in verschillende nationale parken in de Verenigde Staten, waaronder Yellowstone. Haar artikelen verschenen onder meer in American Scientist. In 2021 debuteerde ze met Vos & ik.

‘Leest als een fantastische roman, maar is toch echt waargebeurd.’

  EAN: 9789045043913
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler:  Henny Corver
  Publicatiedatum:   29-07-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 145 mm
  Breedte: 217 mm
  Dikte: 31 mm
  Gewicht: 471 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 320