Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Mannen, ik haat ze


Nederlands | 01-02-2022 | 80 pagina's

9789045044132

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 14,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Pauline Harmange betoogt dat vrouwen goede redenen hebben om mannen te haten en te verwerpen. Woede jegens man nen biedt ruimte voor vrouwelijke relaties die wel wederkerig en gelijkwaardig zijn.

Tekst achterflap

Vrouwen die zich kritisch uitlaten over mannen karakteriseren als mannenhater: het is nog altijd een wijdverspreide tactiek om vrouwen monddood te maken. Pauline Harmange is de misogynie en on gelijkheid in de wereld zat en verheft scheldwoord tot geuzennaam: ja, ze is een mannenhater. Want vrouwen hebben goede redenen om mannen te verwerpen en te verafschuwen. Haar systeemkritiek gaat een stap verder: wat als woede jegens man nen in feite een vreugdevolle, emancipatoire weg is naar een recht vaardiger wereld? Wat als het verwerpen van mannen nieuwe ruimte biedt voor vrouwelijke relaties die wel wederkerig en gelijkwaardig zijn? Dit bruisende pleidooi is onbeschroomd, controversieel en pole misch: een breekijzer in een maatschappelijk debat dat gevoerd móét worden.

Recensie/Quote

‘Dit feministische boek zorgt voor behoorlijke opschudding. De verkoop is niet bij te houden.’ – Metronieuws.nl

Biografie

Pauline Harmange (1994) is schrijver, freelance redacteur en feministisch activiste. Ze woont in Lille en blogt al bijna tien jaar, tegenwoordig op Un Invincible Été. Ze is als vrijwilliger verbonden aan L’Échappée, een organisatie tegen seksueel geweld. In het voorjaar van 2021 verscheen haar veelbesproken essay 'Mannen, ik haat ze'.

Details

EAN :9789045044132
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Annelies Kin - Nathalie Tabury
Publicatie datum :  01-02-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :125 mm
Dikte :8 mm
Gewicht :117 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :80