Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Over vrijheid


Nederlands | 29-03-2022 | 320 pagina's

9789045044255

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Wat betekent vrijheid? De vraag is door talloze grote denkers gesteld. Het vergt een onafhankelijke en scherpe geest als Maggie Nelson er iets over te schrijven dat fris, verhelderend en opwindend is.

Tekst achterflap

In Over vrijheid observeert Nelson hoezeer het begrip vrijheid verbonden is met haar tegenpolen, met beperking, plicht, discipline, verslaving, dogmatische ideologie, en zoekt ze naar vrijheid in de rommelige ruimtes ertussen. Wat betekent vrijheid? Die vraag is en wordt door talloze denkers gesteld. Het vergt een onafhankelijke en scherpe geest als Maggie Nelson, met recht een van de meest geroemde cultuurcritici van onze tijd, om er iets over te schrijven dat fris, verhelderend en opwindend is. Ze richt zich op de recente debatten in de kunstwereld, de erfenis van de seksuele bevrijding, de paradox van verslaving en de aantrekkingskracht van wanhoop in het licht van de klimaatcrisis. Over vrijheid is een buitengewoon sterk en essentieel boek voor uitdagende tijden.

Recensie/Quote

'Maggie Nelson is zo'n zeldzame schrijver die net zo lucide kan denken als voelen. (…) Nelson verstaat de kunst om met een heel koor van andere schrijver, denker en kunsternaar aan te komen zetten, zonder dat haar eigen stem er onhoorbaar in oplost (integendeel!). (...) Een boek als een boei én als de oneindige zee eroomheen.' - Beste boeken van het jaar

Biografie

Maggie Nelson (1973) is een genre-overstijgend schrijver, essayist, dichter en criticus. Ze schreef negen boeken, waaronder de veelgeprezen memoires 'De Argonauten'. Met dat boek won ze in 2016 ook de National Book Critics Circle Award in Criticism. Nelson woont in Los Angeles en geeft er les aan de School of Critical Studies. Ze schreef negen boeken, waaronder, naast De Argonauten, Bluets en Over vrijheid. Net als Bluets kan De rode stukken worden gezien als een moderne klassieker.

Details

EAN :9789045044255
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Nicolette Hoekmeijer
Publicatie datum :  29-03-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :151 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :492 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :320