Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Einstein in tijd en ruimte


Nederlands | 09-01-2024 | 336 pagina's

9789045045481

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 27,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een non-traditionele biografie over de beroemdste en meest controversiële wetenschapper van de twintigste eeuw. Een boek dat zich uitstrekt in tijd en ruimte.

Tekst achterflap

Hoe benader je de beroemdste en meest controversiële wetenschapper van de twintigste eeuw op een originele manier? Samuel Graydon pakt zijn onderwerp op een verfrissend andere, oneerbiedige (en voor Einstein zeer geschikte) wijze aan: opgehakt in 99 deeltjes. Sommige zijn heel kort, andere zijn langer, en ze variëren van een uittreksel uit Einsteins fascinerende, duizend pagina’s tellende FBI-dossier tot het zoeken naar een stuk gereedschap om een paperclip weer recht te buigen; en van zijn wetenschappelijke theorieën tot zijn buitenhuwelijkse escapades. Hoewel dit boek zich uitstrekt door ruimte en tijd, waarbij momenten uit Einsteins latere leven worden afgezet tegen episodes uit zijn jeugd, biedt het een compleet beeld van historisch figuur, natuurkundig genie, superberoemdheid en waardeloze echtgenoot Albert Einstein.

Recensie/Quote

'Naast de overvloed aan Einstein-biografiën is dit boek verfrissend door de gekozen vorm.'

Biografie

Samuel Graydon is wetenschapsredacteur van de Times Literary Supplement, waarin hij regelmatig schrijft over onder andere kwantummechanica, literatuur, muziek en komedie. Hij studeerde Engels in Oxford en woont in Londen.

Details

EAN :9789045045481
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Wybrand Scheffer
Publicatie datum :  09-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :212 mm
Breedte :136 mm
Dikte :24 mm
Gewicht :448 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :336