Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789045045924
Publicatiedatum:   11-10-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  320

  Bestelbaar

Een onvergetelijk aangrijpend verhaal dat laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.

In ‘De Kampschilders’ vertelt Jan Brokken het verhaal van Willem en Maria Hofker en Rudolf Bonnet, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hetzelfde jappenkamp terechtkwamen als zijn vader Han en moeder Olga. Ingenieus verweeft hij hun verhalen. Brokken schetst het rijke culturele leven in de jaren dertig op Bali, waar kunstenaars uit de hele wereld naartoe trokken en geïnspireerd en betoverd werden door de Balinese cultuur. Aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. De voortdurende angst in het kamp maakt hij indringend invoelbaar, maar dit verhaal laat ook zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.

'Zoals altijd heeft Brokken, (…) zich intensief verdiept in de feiten. Toch zijn het niet die feiten, maar de onderkoeld vertelde ellende van de kampen die de meeste indruk maken. Vader Brokken heeft nooit over die periode kunnen of willen praten, zijn zoon doet nu alsnog postuum eer aan hem en al die andere gevangenen.'

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Ook internationaal verwierf hij faam met onder meer 'De blinde passagiers', 'Mijn kleine waanzin', 'Baltische zielen', 'In het huis van de dichter', 'De vergelding', 'De Kozakkentuin' en 'De rechtvaardigen'. Begin 2020 verscheen 'Stedevaart'. Zijn werk is vertaald in onder meer het Engels, Chinees, Frans, Duits, Deens en Italiaans. 'De rechtvaardigen' werd in 2020 bekroond met de Premio Tribùk dei Librai, de Prijs van Italiaanse boekverkopers.

  EAN: 9789045045924
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   11-10-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 218 mm
  Breedte: 148 mm
  Dikte: 28 mm
  Gewicht: 526 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 320