Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Liefde in tijden van haat

Florian Illies


Nederlands | 17-01-2023 | 368 pagina's

9789045046037

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99

 Beschikbaarheid
   Bestelbaar




Korte beschrijving/Annotatie

Tussen 1929 en 1939 is er in Europa steeds meer haat, toch is er ook veel liefde. Terwijl velen genieten van de roaring twenties vluchtten anderen noodgedwongen weg uit Duitsland.

Tekst achterflap

‘Liefde in tijden van haat’ door Florian Illies is een opwindende reis naar het verleden, die leest als een commentaar op ons chaotische heden. Hij neemt ons mee naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Toen het politieke klimaat verkilde, bruisde het culturele leven: in Berlijn, Parijs, Ticino en aan de Rivièra zetten de grote namen van die tijd zich schrap tegen naderend onheil. Terwijl Jean-Paul Sartre cheesecake eet met Simone de Beauvoir in Kranzler-Eck in Berlijn, Henry Miller en Anaïs Nin wilde nachten beleven in Parijs en F. Scott Fitzgerald en Ernest Hemingway gepassioneerde affaires in New York beginnen, zien Bertolt Brecht en Helene Weigel zich net als Thomas en Katia Mann genoodzaakt een veilige haven te zoeken. Dit alles gebeurt op het moment waarop de nationaalsocialisten de macht grijpen in Duitsland, boeken verbranden en het geweld tegen Joden begint.

Recensie/Quote

'Onderhoudend leesvoer.'

Biografie

Florian Illies (1971) studeerde kunstgeschiedenis en was jarenlang redacteur bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung en Die Zeit. Hij is tegenwoordig partner van het Berlijnse veilinghuis Villa Grisebach. Van Illies verschenen tot nu toe vier boeken in Duitsland, waarvan in totaal meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Details

EAN :9789045046037
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Chiara Tissen
Publicatie datum :  17-01-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :134 mm
Dikte :30 mm
Gewicht :440 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :368