Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

De vergeten voettocht van Vincent van Gogh


Nederlands | 28-04-2023 | 200 pagina's

9789045048215

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een essentieel puzzelstukje in het leven van Vincent van Gogh. Een verbluffend verhaal over een ontluikend kunstenaarschap, een vergeten mentor en de laatste protestanten van Vlaanderen.

Tekst achterflap

Ook al is hij best een vrolijke jongen, Lander Deweer dwaalt graag over begraafplaatsen. En dan vooral over het beboste kerkhof van Korsele, het laatste protestantste dorp van Vlaanderen. Op een dag ontdekt hij dat in het meest opvallende graf van Korsele een vergeten vertrouwenspersoon van Vincent van Gogh begraven ligt: Abraham van der Waeyen Pieterszen. In de zomer van 1879 liep de toen zesentwintigjarige Van Gogh drie dagen en twee nachten om in Korsele deze schilderende dominee te ontmoeten. Hij wilde hem koste wat het kost zijn prille schetsen tonen. Was dit het moment dat Van Gogh besloot om kunstenaar te worden? Deweer raakt meer en meer gefascineerd door dit in nevelen gehulde maar essentiële puzzelstukje uit het leven van Van Gogh, net als door het merkwaardige dorp waar Pieterszen begraven ligt. In dit meeslepende en verrassende verhaal over een ontluikend kunstenaarschap en een geloofsgemeenschap in verval wekt hij de vriendschap tussen de jonge Van Gogh en zijn vergeten mentor opnieuw tot leven.

Recensie/Quote

'Ik heb 'De vergeten voettocht van Vincent van Gogh' van Lander Deweer nu een keer of vier gelezen omdat het me een zeldzame inkijk geeft in de ziel van een groot kunstenaar, en van iemand die even bang is voor zijn vader als voor God.'

Biografie

Lander Deweer (1985) is freelance journalist en schrijver. Zijn verhalen verschijnen onder meer in De Morgen, Knack en wielertijdschrift Bahamontes. In 2017 werd hij door de Stichting voor Verhalende Journalistiek verkozen tot ‘Meesterverteller’. Eerder publiceerde hij onder andere Rond de Noordzee (samen met Arnout Houben) en De nieuwe stilte (samen met Jan Swerts). Hij woont in Vlaanderen, nabij Korsele.

Details

EAN :9789045048215
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  28-04-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :125 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :244 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :200