Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Vreemden voor onszelf


Nederlands | 15-06-2023 | 288 pagina's

9789045048949

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Hoe begrijpen we wie we zijn tijdens een stressvolle periode of in een crisis-situatie? Hoe is het om te leven met een psychische stoornis en een psychiatrische diagnose? In dit indrukwekkende, veelgeprezen boek wordt dit onderzocht in vijf aangrijpende verhalen.

Tekst achterflap

Rachel Aviv volgt vijf mensen met een stoornis die tegen de grenzen van psychiatrische verklaringen aanlopen. Hun diagnose geeft hun ervaringen een naam, maar drukt ook een stempel op hun identiteit en positie in de maatschappij. Met een scherp oog voor sociale en culturele factoren beschrijft Aviv onder meer een Indiase vrouw die haar toevlucht zoekt in religie, een Amerikaanse vrouw die herstelt van een psychose en hoopt de liefde van haar kinderen te herwinnen, een man die het tot zijn levensdoel heeft gemaakt wraak te nemen op zijn psychoanalytici en een jonge vrouw die na tien jaar besluit te stoppen met medicatie omdat ze niet weet wie ze is zonder. Mede door haar eigen ervaring is Aviv in staat nieuwe vensters te openen in ons denken over psychische stoornissen.

Recensie/Quote

'In vier schitterende gevalsbeschrijvingen laat journalist Rachel Aviv zien hoe het kan clashen tussen psychiater en patiënt.' - Dit zijn de beste boeken van 2023

Biografie

Rachel Aviv is verbonden aan The New Yorker. In 2020 won ze de Whiting Award voor creatieve non-fictie. Vreemden voor onszelf is haar debuut. Het werd door velen uitgeroepen tot een van de beste boeken van 2022.

Details

EAN :9789045048949
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Albert Witteveen - Jan Willem Reitsma
Publicatie datum :  15-06-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :134 mm
Dikte :38 mm
Gewicht :380 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :288