Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Pelgrim langs Tinker Creek


Nederlands | 23-05-2023 | 320 pagina's

9789045049267

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 17,50


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Met Pulitzer Prize bekroonde natuurklassieker.

Tekst achterflap

In 1971 woont Annie Dillard, schrijfster van ‘Pelgrim langs Tinker Creek’, een jaar in de Amerikaanse staat Virginia, in een vallei waardoor de rivier Tinker Creek stroomt. Bijna dagelijks zwerft ze langs de oevers, waar haar geen detail ontgaat. Energiek en bezield vertelt ze in haar boek over de vaak genadeloze natuur in en rond de rivier en laat ze zien hoe gedurende de seizoenen alles onophoudelijk aan verandering onderhevig is. Ze dwingt de lezer voortdurend naar de details te kijken, en confronteert hem aldoor met het mysterie, de schoonheid én de wreedheid van het leven. En dat is meteen de grootste les van Dillards proza: dat we niet los van de natuurlijke wereld leven, maar er deel van uitmaken. Het met de Pulitzer Prijs bekroonde ‘Pelgrim langs Tinker Creek is een subliem poëtisch essay, een zoektocht naar de betekenis van het leven en een natuurklassieker van jewelste.

Recensie/Quote

'Je verzuipt bijna in de adembenemende beschrijvingen van een rivier in Amerika en beseft maar weer hoe we de natuur naar de kloten helpen.'

Biografie

Annie Dillard (1945) is een Amerikaans schrijver van verhalen, poëzie en essays. Voor haar werk ontving ze talloze prijzen en eredoctoraten. In 2019 verscheen bij Atlas Contact 'Pelgrim langs Tinker Creek', waarvoor Dillard de Pulitzerprijs kreeg. Henny Corver kreeg voor de vertaling van dat boek de Filter Vertaalprijs 2020. In 2020 verscheen bij Atlas Contact de essaybundel 'De overvloed'. In januari 2022 is haar essaybundel 'Een schrijversleven' verschenen.

Details

EAN :9789045049267
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Henny Corver
Publicatie datum :  23-05-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :135 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :330 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :320
Keywords :  amerika;nature writing;natuur;persoonlijk verhaal;reizen;seizoenen;wandelingen