Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789045127903
Publicatiedatum:   16-08-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  156

  Bestelbaar

Als Roya met haar ouders en broers eindelijk een huis krijgt in Nederland, vindt ze dat daar ook een huisdier bij hoort. Het wordt een schattig dwergkonijntje, en ze noemt het Misjka. De hele familie is dol op hem.
Roya begint aan Misjka te vertellen over de vlucht uit haar land. Maar ze beseft dat ze daar zelf lang niet alles meer van weet.
En dan, op een dag, is Misjka opeens verdwenen.

Dit ontroerende verhaal over de liefde voor een huisdier en de vlucht van een gezin uit een oorlogsgebied is gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Het is geschikt om voor te lezen en om zelf te lezen vanaf 8 jaar. Annet Schaap maakte er prachtige illustraties bij in kleur.

Edward van de Vendel (1964) heeft een omvangrijk oeuvre bestaande uit meer dan tachtig kinder- en jeugdboeken: fictie, non-fictie, poëzie en prentenboeken. Zijn werk is met verschillende prijzen bekroond, waaronder twee keer de Woutertje Pieterse Prijs en vele Zilveren Griffels, als laatste voor Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt en Vosje. Zijn drie YA boeken over Tycho & Oliver (De dagen van de bluegrassliefde, Ons derde lichaam en Oliver) werden alle drie bekroond met de prijs voor het beste jeugdboek. Ook werd hij genomineerd voor internationale kinderboekprijzen als de Hans Christian Andersenprijs en de Astrid Lindgren Memorial Award en kreeg hij de Duitse Jugendliteraturprijs.

  EAN: 9789045127903
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum:   16-08-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 202 mm
  Breedte: 143 mm
  Dikte: 17 mm
  Gewicht: 369 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 156