Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Morris


Nederlands | 12-01-2023 | 64 pagina's

9789045128177

Hardback


€ 17,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

De hond van Morris oma heet niet toevallig Houdini. Het dier is een meester in ontsnappen. Morris moet de berg bij oma’s huis op om de hond te zoeken. Maar net als hij met de hond in zijn armen aan de tocht naar huis begint, valt de sneeuw met bakken uit de lucht. Van het ene op het andere moment staat de jongen er enkeldiep in. Boven op de berg snijdt de noorderwind. Het dal lijkt erg ver weg. Tot overmaat van ramp doet Houdini nog eens wat ze het liefste doet: ervandoor gaan.

Morris weet zich even geen raad. Maar dan verschijnt in al dat wit ineens een lotgenoot — een jongen met een grote mond, met naast zich een reusachtige ram.

Deze nieuwe parel Bart Moeyaert is vrieskoud en hartverwarmend tegelijk. Met illustraties in kleur van Sebastiaan Van Doninck

Biografie

Bart Moeyaert (1964) schrijft proza en poëzie voor volwassenen en kinderen. Zijn werk is bekroond met onder meer de Zilveren Griffel, de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdliteratuur, de Deutsche Jugendliteraturpreis, de Noorse Oversetterpremien, de Nienke van Hichtum-prijs en De Gouden Uil. Onlangs werd hem in Zweden de Astrid Lindgren Memorial Award toegekend, de meest prestigieuze internationale prijs voor kinder- en jeugdliteratuur.

Details

EAN :9789045128177
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatie datum :  12-01-2023
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :208 mm
Breedte :176 mm
Dikte :13 mm
Gewicht :278 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :64