Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.Donuteconomie

In zeven stappen naar een economie voor de 21e eeuw

EAN:  9789046824795
Publicatiedatum:   13-04-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  352

  Bestelbaar

De economische wetenschap ligt in duigen. De financiële crisis werd niet voorspeld, laat staan voorkomen. Achterhaalde economische theorieën hebben een wereld mogelijk gemaakt waarin nog steeds extreme armoede heerst, terwijl de allerrijksten elk jaar rijker worden. Economisch handelen tast de natuur zo sterk aan dat onze toekomst gevaar loopt.
In Donuteconomie laat econoom Kate Raworth zien hoe het mainstream economische denken ons op een dwaalweg heeft gezet. Ze tekent de routekaart die ons kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet. Dit alles resulteert in een alternatief en innovatief economisch model voor de 21e eeuw.

Een leesbare Piketty over de grenzen van de groei.

Kate Raworth richt zich als econoom in het bijzonder op de maatschappelijke en ecologische uitdagingen van de 21e eeuw. Ze doceert aan het Environmental Change Institute van Oxford University, en ze is verbonden aan het Cambridge Institute for Sustainability Leadership. Raworth werkte als senior researcher voor Oxfam en ze was mederapporteur van het Human Development Report van de VN.

  EAN: 9789046824795
  Auteur: 
  Uitgever: Park Uitgevers
  Vertaler:  Rob Hartmans
  Publicatiedatum:   13-04-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 230 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 444 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 352