EAN:  9789046824955
Publicatiedatum:   15-07-2020
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  640

  Afhalen in winkel steeds gratis - Leveren vanaf € 30,00 gratis.

Daron Acemoglu is hoogleraar economie aan het mit. Hij ontving de John Bates Clark Medal. Degenen die deze onderscheiding krijgen, worden beschouwd als belangrijke kanshebbers voor de Nobelprijs. Bij Nieuw Amsterdam verscheen eerder Waarom sommige landen rijk zijn en andere arm.
James Robinson is politiek wetenschapper en econoom. Hij is hoogleraar aan Harvard University en een wereldberoemde Latijns-Amerika- en Afrikadeskundige.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, vroeger niet, en nog steeds niet. Maar in deze tijd van destabilisering op vele terreinen hebben we vrijheid hard nodig. Niet 'alleen' verlies van politieke vrijheid is wat dreigt, ook onze welvaart en veiligheid is in gevaar.
Vrijheid is een delicaat evenwicht tussen staat en samenleving, tussen de economische, politieke en sociale elite en gewone burgers. Als de balans doorslaat komt de vrijheid in gevaar. Voor vrijheid zijn instellingen nodig die zich permanent vernieuwen om economische en sociale uitdagingen aan te kunnen. Vrijheid is sterk afhankelijk van een waakzame samenleving.
Wankel evenwicht is een fascinerende zoektocht, over de hele wereld en door de eeuwen heen, naar wat vrijheid eigenlijk is.

De pers over Waarom sommige landen rijk zijn en andere arm:
'Dit bijzonder toegankelijke boek biedt zowel specialisten als algemeen geïnteresseerden verrassend nieuwe inzichten.' Francis Fukuyama

'Een fascinerend boek.' Thomas Friedman

'Acemoglu en Robinson hebben een boeiend en zeer lezenswaardig boek geschreven.' Niall Ferguson

'Verdient te worden gelezen door politici en economen, waar ook ter wereld.' Het Financieele Dagblad

  EAN: 9789046824955
  Auteur: 
  Uitgever: Nieuw Amsterdam
  Vertaler:  Chiel van Soelen - Pieter van der Veen
  Publicatiedatum:   15-07-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 231 mm
  Dikte: 53 mm
  Gewicht: 1016 gr
  Voorraad: Gratis verzending vanaf € 30,- • Gratis afhalen in de winkel
  Aantal bladzijden: 640