EAN:  9789046826720
Publicatiedatum:   01-06-2021
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  336

  Bestelbaar

Spannende en adembenemende roman over de verdwijning van drie vuurtorenwachters.

Cornwall, oudejaarsavond 1972: een boot legt aan bij de vuurtoren om de drie lichtwachters af te lossen. Maar de toegangsdeur is afgesloten en de toren blijkt leeg. De klokken staan stil op 8:45. Het logboek van de eerste wachter beschrijft een storm die rond de toren raast - maar de lucht is de hele week helder geweest. De wachters worden nooit gevonden.
Twintig jaar later krijgen hun vrouwen bezoek van een schrijver, die vastbesloten is de waarheid achter de vermissing te achterhalen. Wisselend tussen de verhalen van de vrouwen en het perspectief van de wachters tijdens hun laatste weken in de vuurtoren, komen lang verborgen geheimen aan het licht. De lichtwachters is een adembenemende roman over obsessie en isolatie, werkelijkheid en illusie.

Emma Stonex baseerde De lichtwachters op de vermissing van drie vuurtorenwachters in Schotland in 1900. Het is haar debuutroman, en verschijnt in 25 landen.

'Heel bijzonder. Op iedere pagina voel je de donkere, machtige aanwezigheid van de zee.' Raynor Winn, auteur van Het zoutpad

'Akelig meeslepend verteld [...] schreeuwt om een bekroning.****' Vrij Nederland

'Opmerkelijk rijk en zintuigelijk geschreven debuut.' Zin

'Stonex excelleert in hypnotiserende zeelyriek en gothic (psycho)suspense, in een roman over isolement, obsessie(s) en verpletterend verlies.' VPRO Gids

'De lichtwachters is net zo betoverend als een kolkende zee.' The Sunday Times

'Prachtig, spannend en sfeervol.' The Observer

Emma Stonex werkte als redacteur voordat ze fulltime schrijver werd. Ze woont in Bristol met haar gezin. De lichtwachters is haar debuutroman.

De lichtwachters is net zo betoverend als een kolkende zee.

  EAN: 9789046826720
  Auteur: 
  Uitgever: Nieuw Amsterdam
  Vertaler:  Harm Damsma - Niek Miedema
  Publicatiedatum:   01-06-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 145 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 32 mm
  Gewicht: 518 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 336