Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.Moonshot

Grootse missies voor de hervorming van het kapitalisme

EAN:  9789046827406
Publicatiedatum:   03-08-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

Ruim vijftig jaar geleden ging de mens naar de maan. Deze ongekende gebeurtenis was veel meer dan een wetenschappelijke topprestatie van de ruimtevaart. Zonder nieuwe vormen van samenwerking tussen de publieke en private sector was dit niet gelukt.
Topeconoom Mariana Mazzucato vindt dat we de problemen van deze tijd, zoals stagnerende economische groei, klimaatverandering en toenemende ongelijkheid, met hetzelfde lef te lijf moeten gaan. En de coronacrisis zou nu voor overheden hét moment moeten zijn om op zoek te gaan naar een nieuw, permanent evenwicht tussen staat, bedrijfsleven en burger; naar een verandering van het huidige kapitalistische systeem.
In Moonshot daagt Mazzucato economen, politici en ondernemers uit om na te denken over ambitieuze maatschappelijke doelstellingen, gedurfde langetermijninvesteringen en vernieuwende publiek-private samenwerking. Het is niet voldoende om fouten in de huidige economische markten en systemen te repareren. Toekomstgericht denken en een innovatieve economie zijn noodzakelijk voor een fundamentele transformatie van economie en samenleving.

'Een overtuigend nieuw verhaal over het creëren van een wenselijke toekomst.'

Mariana Mazzucato is hoogleraar economie en geeft leiding aan het Institute for Innovation and Public Purpose, University College London. Voor haar bijdrage aan het denken over duurzame groei en de ondernemende overheid heeft zij diverse prijzen ontvangen. Bij Nieuw Amsterdam verschenen De ondernemende staat, De waarde van alles en Moonshot.

  EAN: 9789046827406
  Auteur: 
  Uitgever: Park Uitgevers
  Vertaler:  Ed Lof
  Publicatiedatum:   03-08-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 230 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 21 mm
  Gewicht: 373 gr
  Voorraad: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 256