Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Moonshot


Nederlands | 03-08-2022 | 256 pagina's

9789046827406

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Beschikbaarheid

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Tekst achterflap

Ruim vijftig jaar geleden ging de mens naar de maan. Deze ongekende gebeurtenis was veel meer dan een wetenschappelijke topprestatie van de ruimtevaart. Zonder nieuwe vormen van samenwerking tussen de publieke en private sector was dit niet gelukt.
Topeconoom Mariana Mazzucato vindt dat we de problemen van deze tijd, zoals stagnerende economische groei, klimaatverandering en toenemende ongelijkheid, met hetzelfde lef te lijf moeten gaan. En de coronacrisis zou nu voor overheden hét moment moeten zijn om op zoek te gaan naar een nieuw, permanent evenwicht tussen staat, bedrijfsleven en burger; naar een verandering van het huidige kapitalistische systeem.
In Moonshot daagt Mazzucato economen, politici en ondernemers uit om na te denken over ambitieuze maatschappelijke doelstellingen, gedurfde langetermijninvesteringen en vernieuwende publiek-private samenwerking. Het is niet voldoende om fouten in de huidige economische markten en systemen te repareren. Toekomstgericht denken en een innovatieve economie zijn noodzakelijk voor een fundamentele transformatie van economie en samenleving.

Recensie/Quote

'Een overtuigend nieuw verhaal over het creëren van een wenselijke toekomst.'

Biografie

Mariana Mazzucato is hoogleraar economie en geeft leiding aan het Institute for Innovation and Public Purpose, University College London. Voor haar bijdrage aan het denken over duurzame groei en de ondernemende overheid heeft zij diverse prijzen ontvangen. Bij Nieuw Amsterdam verschenen De ondernemende staat, De waarde van alles en Moonshot.

Details

EAN :9789046827406
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Ed Lof
Publicatie datum :  03-08-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :150 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :373 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Aantal pagina's :256