Moonshot

Grootse missies voor de hervorming van het kapitalisme

EAN:  9789046827406
Publicatiedatum:   06-04-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

Ruim vijftig jaar geleden ging de mens naar de maan. Deze ongekende gebeurtenis was veel meer dan een wetenschappelijke topprestatie van de ruimtevaart. Zonder nieuwe vormen van samenwerking tussen de publieke en private sector was dit niet gelukt.
Topeconoom Mariana Mazzucato vindt dat we de problemen van deze tijd, zoals stagnerende economische groei, klimaatverandering en toenemende ongelijkheid, met hetzelfde lef te lijf moeten gaan. En de coronacrisis zou nu voor overheden hét moment moeten zijn om op zoek te gaan naar een nieuw, permanent evenwicht tussen staat, bedrijfsleven en burger; naar een verandering van het huidige kapitalistische systeem.
In Moonshot daagt Mazzucato economen, politici en ondernemers uit om na te denken over ambitieuze maatschappelijke doelstellingen, gedurfde langetermijninvesteringen en vernieuwende publiek-private samenwerking. Het is niet voldoende om fouten in de huidige economische markten en systemen te repareren. Toekomstgericht denken en een innovatieve economie zijn noodzakelijk voor een fundamentele transformatie van economie en samenleving.

Mariana Mazzucato is hoogleraar economie en innovatie aan de University of Sussex. Zij adviseerde het team van president Joe Biden. Voor haar bijdrage aan het denken over duurzame groei en de ondernemende overheid heeft zij verscheidene prijzen ontvangen. Bij Nieuw Amsterdam zijn verschenen De ondernemende staat, De waarde van alles en Moonshot.

'Een overtuigend nieuw verhaal over het creëren van een wenselijke toekomst.'

  EAN: 9789046827406
  Auteur: 
  Uitgever: Nieuw Amsterdam
  Vertaler:  Ed Lof
  Publicatiedatum:   06-04-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 230 mm
  Dikte: 21 mm
  Gewicht: 389 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256