Welkom bij De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.Jungle

Een nieuwe geschiedenis van tropische bossen, de wereld en onszelf

EAN:  9789046827727
Publicatiedatum:   02-11-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  464

  Bestelbaar

Voor veel mensen is de jungle het domein van romans en films. Het dichtbegroeide oerwoud ziet er prachtig uit, maar speelt geen rol in ons dagelijks leven.
Jungle vertelt een ander verhaal. Op basis van nieuw en baanbrekend onderzoek laat archeoloog Patrick Roberts zien dat tropische bossen bijna elk aspect van het leven op aarde hebben beïnvloed. Niet alleen hadden ze grote invloed op het ontstaan van de eerste planten op aarde, miljoenen jaren geleden, maar ook op de evolutie, de dinosauriërs, de eerste zoogdieren en de mens.
Dit opzienbarende boek maakt duidelijk dat de relatie tussen de mens en de jungle diepgeworteld is, dat de mens verantwoordelijk is voor de vernietiging van tropische bossen, en dat we in actie moeten komen om de 'longen van de aarde' te beschermen. Actueel, urgent en uiterst origineel: Jungle verandert onze blik op de wereld - en op onszelf.

Patrick Roberts (1991) is archeoloog en werkt als onderzoeksleider aan het Max Planck Instituut in Jena, Duitsland. Hij is gepromoveerd aan de universiteit van Oxford en winnaar van prestigieuze beurzen en prijzen, waaronder de European Research Council Starter Grant ter waarde van 1,5 miljoen euro.

  EAN: 9789046827727
  Auteur: 
  Uitgever: Nieuw Amsterdam
  Vertaler:  Bep Fontijn
  Publicatiedatum:   02-11-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 231 mm
  Dikte: 32 mm
  Gewicht: 749 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 464