Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Leeuwenhart


Nederlands | 04-04-2024 | 192 pagina's

9789046830437

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

'Monika Helfer is een geweldige schrijver.'***** NRC Handelsblad


Na de dood van hun moeder worden Monika en haar twee zusjes bij een tante geplaatst, en haar broertje Richard bij een andere tante. Ze verliezen contact. Wanneer ze jaren later weer deel gaan uitmaken van elkaars leven, werkt Richard bij een drukkerij. Hij is een aparte jongeman, veel op zichzelf, en lijkt niet veel waarde te hechten aan het leven. Op een dag staat er een ex-geliefde voor zijn deur die een kind achterlaat, van wie hij alleen de bijnaam kent. De onvrijwillige vaderrol geeft hem houvast, er breekt een nieuwe tijd aan. Tot de moeder ineens weer voor zijn neus staat.
Leeuwenhart is een intiem en liefdevol portret, en een meesterlijk vertelde roman over zorgzaamheid, doorgegeven trauma's en familiebanden. In Duitsland werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht.


'Een hartverscheurend mooi verhaal waarin Helfer opnieuw haar buitengewone talent laat zien om in weinig pagina's de meest uiteenlopende dingen op een vanzelfsprekende manier met elkaar te verbinden.' Die Welt

'Monika Helfer treft in haar bijzondere en ontroerende roman steeds precies de juiste toon: zakelijk of liefdevol, hard of teder.' Die Zeit

'Dit boek barst van liefde voor zijn ongewone held.' Der Standard

Biografie

Monika Helfer (1947) woont met haar familie in Vorarlberg, Oostenrijk. Ze heeft talrijke romans, vertellingen en kinderboeken geschreven. De bagage werd een bestseller in Duitsland en was haar eerste roman in Nederlandse vertaling. Waar vader was werd genomineerd voor de Deutsche Buchpreis en was eveneens een bestseller in Duitsland.

Details

EAN :9789046830437
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Ralph Aarnout
Publicatie datum :  04-04-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :205 mm
Breedte :132 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :302 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192