EAN:  9789048848249
Publicatiedatum:   20-11-2020
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  224

  Bestelbaar

Hoe ver gaat een moeder om haar kind een beter leven te bieden? En hoe sterk is een jongensvriendschap?

De Roemeense Alina reist met haar elfjarige zoon Lucian naar Sicilië om daar het geld te verdienen dat thuis hard nodig is. Terwijl Alina tijdens het zware werk op een tomatenplantage haar hoop en verwachtingen voortdurend moet bijstellen, ontmoet Lucian twee jongens van zijn leeftijd, met heel verschillende achtergronden. Gedurende het jaar waarin ze bevriend zijn, vechten de drie jongens met elkaar, voor elkaar en tegen de wereld. Tot die hen inhaalt. Oogst is een schrijnend verhaal over veerkracht en vriendschap, en over de strijd om een waardig bestaan aan de onderkant van Europa.

Aangrijpende roman over moderne slavernij op Sicilië

Sien Volders (1983) studeerde kunstgeschiedenis en antropologie. Haar debuutroman Noord (2017) werd lovend ontvangen door de pers en genomineerd voor meerdere prijzen, waaronder de Bronzen Uil en de ANV Debutantenprijs. Volders woont en werkt in Gent.

Alina en haar zoon komen overtuigend tot leven daar tussen dat klapperende plastic. Volders omzeilt knap de meeste clichés en duwt de lezer richting de onvermijdelijke apotheose.

  EAN: 9789048848249
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   20-11-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 312 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 224
  Trefwoorden:   familie;fictie;gastarbeiders;literatuur;moderne slavernij;moeder-zoonrelatie;noord;oogst;plantage;roemenië;roman;sicilië;slavernij;tomatenkwekerij