Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789048856299
Publicatiedatum:   12-05-2023
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  272

  Bestelbaar

Langverwachte tweede roman van de auteur van de bestseller De meisjes

'De oceaan zag er kalm uit, een zwart nog zwarter dan de lucht. Haar handpalmen werden klam van een opkomend angstgevoel. Het leek ineens onhoudbaar dat alles verborgen kon blijven, dat ze met succes van de ene wereld in de andere kon stappen.'

De zomer op Long Island is bijna voorbij en Alex heeft haar verleden al die tijd verborgen kunnen houden. Tot ze tijdens een etentje met haar sugardaddy Simon de fout ingaat en ze niet meer welkom is. Ze wordt afgezet op het station, een paar dagen voor hij een groot Labor Day-feest geeft.

Alex besluit in de buurt te blijven, zwerft rond tussen de grote, omheinde villa's en geeft zich uit voor iemand anders, terwijl ze zich vastklampt aan het idee van een weerzien met Simon. Ondertussen begint haar ex Dom haar online lastig te vallen. In deze droomachtige omgeving verliest Alex de realiteit langzaam uit het oog.

Emma Cline (1989) is schrijver van romans en korte verhalen. Ze debuteerde in 2016 met De meisjes, dat een internationaal succes werd en waarmee ze de Shirley Jackson Award won. Het werd genomineerd voor de National Book Critics Circle Award, de Los Angeles Times Book Prize en de First Novel Prize. Haar verhalen verschenen onder andere in The New Yorker en Granta. Met haar verhaal 'Marion', dat in The Paris Review verscheen en ook in haar verhalenbundel Daddy is opgenomen, won ze de Plimpton Prize.
De gast is haar langverwachte tweede roman.

  EAN: 9789048856299
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Vertaler:  Tjadine Stheeman
  Publicatiedatum:   12-05-2023
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 214 mm
  Breedte: 147 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 410 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 272
  Trefwoorden:   alex;anoniem;bestaan;bestsellerauteur;coming of age;daddy;de gast;de meisjes;dom;dromen;drugs;eenzaam;eenzaamheid;emma cline;feestdag;gedrag;geest;geluk;ghost;ghosting;hoop;hulp;identiteit;kleptomanie;labor day;liefde;literair;long island;lot;mentale problemen;misbruik;new york;novelle;nyt;nyt-bestsellerauteur;ongeluk;onzichtbaar zijn;onzichtbaarheid;poolparty;prostitutie;relatie;rijkdom;roman;rouw;schuld;schuldgevoel;simon;stad;stelen;strand;sugar daddy;the guest;the new york times;tragiek;trauma;verdriet;verlies;verslaving;vrouw zijn;welzijn;zee;zwemmen;zwerven