EAN:  9789048860630
Publicatiedatum:   19-05-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  240

  Bestelbaar

In het midden van zijn gehemelte zit iets wat daar niet hoort: een verstandskies die ouder is dan hijzelf

Na een verontrustende ontdekking, stukgelopen relatie en de dood van zijn moeder besluit Wyrd alles achter zich te laten in de hoop meer te weten te komen over zijn verleden. Hij gaat op zoek naar zijn vader, die hij nooit gekend heeft. In De Boarn, een afgelegen omgeving op het platteland, ontmoet Wyrd een zonderlinge oude man die hem vertelt dat zijn vader op deze plek is verdwenen. Alleen de wassen beelden op zolder laten sporen zien van zijn aanwezigheid. Terwijl de beelden langzaam smelten en Wyrd probeert de waarheid rondom de verdwijning van zijn vader te achterhalen, geeft het mysterieuze landschap De Boarn steeds meer geheimen prijs.

Was is een hallucinante roman die toont hoe ons bewustzijn, geheugen en gedrag keer op keer worden gemanipuleerd. Maar wat als je je eigen werkelijkheid naar je hand kunt zetten? Hoever zou je gaan? Een beklemmend debuut, met echo's van het werk van de Gebroeders Grimm, David Lynch, en series als Dark, Black Mirror en Westworld.

Hoever ga je om je verleden te kunnen vergeten?

Jilt Jorritsma (1991) is historicus, essayist en schrijver. In 2016 won hij de Nexus Essayprijs en in 2018 won zijn essay 'Onthoofd' de prestigieuze Joost Zwagerman Essayprijs. Zijn essays en korte verhalen verschenen onder meer in de Volkskrant, De Revisor, De Nederlandse Boekengids en bij Boom Filosofie. Daarnaast doet hij aan de Open Universiteit onderzoek naar zinkende steden.

  EAN: 9789048860630
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   19-05-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 22 mm
  Gewicht: 337 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 240
  Trefwoorden:   abortus;ai;artificial intelligence;de boarn;de volkskrant;debutant;debuut;dementerende;dementie;essayist;essayprijs;familie;groningen;hallucinant;horror;intelligentie;jilt;jong;joost zwagerman;jorritsma;kunstmatige;literair;literatuur;moeder;noord-nederland;ongeboren;onthoofd;pool;roman;schrijver;smelten;surrealisme;talent;vader;verloren;vriendin;wassen beeld;wilma de rek