Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Over het zwijgen


Nederlands | 22-03-2024 | 160 pagina's

9789048861842

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een impressionistische roman over een gelauwerd dichteres die al lang niet meer dicht.

Tekst achterflap

Marie Verhulp, een gelauwerd dichteres, stopte twintig jaar geleden plotseling met schrijven. Nu doceert ze filosofie en bezoekt ze conferenties, musea, concerten, cafés. Ze maakt notities, leest, observeert, en raakt van tijd tot tijd in gesprek: met een jongere dichter die twijfelt aan de richting van zijn werk; met een studente die over moederschap schrijft; met haar broer, die terugdenkt aan hun jeugd en aan het boek dat hem redde. Over het zwijgen is een roman in impressies en gedachtegangen, van 'misschien wel de spannendste auteur van zijn generatie' (De Volkskrant), over spoken, kunst, familie, inleving en afstand, over het stiksel dat een leven bijeenhoudt. Op de achtergrond ontstaat, als in slow motion, het portret van een vrouw die onze verhalen - over anderen en onszelf - is gaan wantrouwen, en zich afvraagt of een mens ook zonder kan.

Recensie/Quote

Een vindingrijk portret van een dichter die aan de randen van haar bewustzijn zoekt naar wat er na twee zwijgzame decennia nog over is van haar verhaal.

Biografie

Roelof ten Napel (Joure, 1993) is dichter, essayist en schrijver. Hij ontving de Grote Poëzieprijs voor Dagen in huis, en werd genomineerd voor de Joost Zwagerman Essayprijs, de C. Buddingh'-prijs en de Poëziedebuutprijs. Zijn poëzie is vertaald, en zijn roman Het leven zelf werd bewerkt voor toneel. Over het zwijgen is zijn derde roman.

Details

EAN :9789048861842
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Publicatie datum :  22-03-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :125 mm
Dikte :13 mm
Gewicht :173 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :160
Keywords :  dichter;fictie;frankrijk;journalist;lezing;literair;literatuur;parijs;roelof ten napel;schrijven;uitdagend