Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

De onzichtbaren


Nederlands | 15-02-2024 | 264 pagina's

9789048874736

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

De onzichtbaren is een wervelende roman over leugens en bedrog, over verzwegen leed en over de tragische neergang van een systeem dat miljoenen mensen verweesd achterliet.

Tekst achterflap

'Frank Nellen verdient een groot publiek voor De onzichtbaren: een enerverend verhaal. [...] Invoelend en overtuigend.' De Volkskrant

'De onzichtbaren is een gedurfd meesterwerk, zoals zelden vertoond in onze literatuur.' De Limburger *****

Kiev, eind jaren tachtig. Het eens zo machtige Sovjetimperium wankelt. Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev houdt Dani's jeugdvriend Pavel een geestdriftig betoog tegen het socialisme. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek. Zijn tocht voert hem langs zonderlinge mensen en verlaten oorden waar niemand meer iets te zeggen heeft. In gedachten keert hij terug naar de verhalen die Pavel hem vroeger vertelde. Verhalen over kosmonauten en onvermoeibare arbeiders, over de komst van een paradijs op aarde. Wat is er gebeurd? Waarom is Pavel verdwenen? En wat is er nog over van zijn dromen? Met elke stap komt Dani dichter bij de onthulling van een pijnlijke geschiedenis.

Biografie

Frank Nellen is schrijver, jurist en econoom. Hij doceert aan de Universiteit Maastricht en werkt als fiscalist. Zijn literaire debuut, Land van dadels en prinsen, werd lovend ontvangen. De onzichtbaren is zijn tweede roman.

Details

EAN :9789048874736
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Publicatie datum :  15-02-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :223 mm
Breedte :143 mm
Dikte :29 mm
Gewicht :444 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :264