Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593

Proef de smaak van de 16de eeuw

EAN:  9789056156497
Publicatiedatum:   12-11-2020
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Afhalen in winkel steeds gratis - Leveren vanaf € 30,00 gratis. (1 zending/bestelling)

Het Excellente Kookboek van doctor Carolus Battus verscheen in 1593 te Dordrecht als afsluiting van een medisch werk. Het is het eerste gedrukte kookboek in de Republiek. Deze verzameling van zo’n driehonderd recepten laat op unieke wijze de veranderende keuken zien van de late middeleeuwen naar de moderne tijd. Neerlandici Christianne Muusers en Marleen Willebrands hebben dit historische kookboek hertaald in modern Nederlands, met uitgebreide achtergrondinformatie over Battus, zijn gezondheidsleer, de keukeninrichting en Battus’ kookkunst. Ruim dertig bewerkte recepten brengen de smaak van het verleden op uw bord. Kunsthistorica Alexandra van Dongen beschrijft de gedekte tafel en de tafelmanieren uit die tijd. De tafel illustreert zij met zestiende-eeuws tafelgerei uit de collectie van Museum Boijmans van Beuningen.

    EAN: 9789056156497
    Auteur: 
    Uitgever: 20 Leafdesdichten BV Bornmeer
    Publicatiedatum:   12-11-2020
    Formaat: Hardback
    Taal: Nederlands
    Hoogte: 205 mm
    Breedte: 259 mm
    Dikte: 26 mm
    Gewicht: 1239 gr
    Voorraad: Gratis verzending vanaf € 30,- • Gratis afhalen in de winkel
    Aantal bladzijden: 256