Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Moederteit


Nederlands | 13-05-2024 |

9789057125997

Paperback / softback


€ 26,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Behalve de puberteit is er geen periode in het leven die zulke dramatische veranderingen met zich meebrengt als de zwangerschap, de bevalling en het prille moederschap. Toch is er voor deze metamorfose weinig aandacht, zowel in de wetenschap als in onze maatschappij. Sterker nog, spreken over moederschap als iets anders dan een rooskleurige droom is nog steeds grotendeels taboe.

In dit baanbrekende en persoonlijke onderzoek brengt wetenschapsjournaliste Lucy Jones het concept van matrescentie, oftewel moederteit, aan het licht. Zo blijken de veranderingen in de hersenen en de rest van het lichaam van de moeder veel diepgaander, heviger en langduriger te zijn dan we dachten.

Structureel gebrek aan interesse en diepgewortelde economische en sociale constructies rondom vrouwen en het gezin hebben volgens Jones geleid tot een voor moeders onhoudbare situatie. Dit boek is een oproep om ons begrip van het moederschap te verdiepen en om toekomstige ouders een betere ervaring te geven.

Lucy Jones is schrijfster en wetenschapsjournaliste en woont in Hampshire, Engeland. Ze werkte eerder bij pop- en cultuurwebsite NME en The Daily Telegraph. Haar artikelen over cultuur, wetenschap en natuur zijn gepubliceerd in BBC Wildlife, The Sunday Times, The Guardian en The New Statesman.

Details

EAN :9789057125997
Auteur: 
Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Vertaler : Auke van den Berg - Suzanne Willekens
Publicatie datum :  13-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Status : Bestelbaar