Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Vrienden van het vastgoed


Nederlands | 12-04-2024 |

9789082605129

Hardback


€ 23,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Afzender gedefinieerd

♥ Tip van Katrien ♥

Geheime deals, miljoenencadeaus en bouwvergunningen op maat. Hoe toppolitici en bouwpromotoren gouden zaken doen in België.

Gebouwen die op dezelfde dag twee keer verkocht worden, met stevig prijsverschil. Bouwvergunningen die goedkope grond plots miljoenen meer waard maken. Uitverkoop van openbaar domein aan vastgoedondernemers die politici trakteren in sterrenrestaurants.

We schrijven niet de jaren 70 van vorige eeuw, dit is het België van nu. Waar ’s lands machtigste politicus prat gaat op gekonkelfoes met discutabele projectontwikkelaars, en kritische journalisten ‘rioolpers’ noemt. Waar op een Schoon Verdiep  bouwvergunningen worden afgeleverd voor zo veel verdiepingen als gewenst. 

Als de vastgoedprijzen nog sneller rijzen dan de skyline, dringen prangende vragen zich op. Zoals: is BDW de nieuwe VDB? 

Apache bijt zich al tien jaar vast in dit dossier en haalde zich pitbulls van advocaten en dure processen op de hals. Zelfs na een vrijspraak over de hele lijn, blijft het dossier explosief.

De uitgever die dit boek oorspronkelijk wilde uitgeven, trok zich terug uit angst voor negatieve consequenties. Daarom brengt Apache het in eigen beheer uit.

Tom Cochez: onderzoeksjournalist en medeoprichter Apache. Schreef voor De Morgen. Auteur van ‘Eigen belang’ en ‘Van het vagevuur in de hel’.

David Leloup: onderzoeksjournalist. Schrijft voor Le Vif/L’Express. Richtte mee Médor op. Doceert journalistiek aan de universiteit van Luik. Regisseerde documentaires ‘A
Leak in Paradise’ en ‘Saint-Nicolas est socialiste’.

Details

EAN :9789082605129
Uitgever :Apache
Publicatie datum :  12-04-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Status :Bestelbaar