Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.Een Cyborg Manifest

Wetenschap, technologie en socialistisch feminisme aan het eind van de twintigste eeuw

EAN:  9789083121512
Publicatiedatum:   28-06-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  200

  Bestelbaar

In 1985 werd Donna Haraway wereldberoemd. In dat jaar publiceerde ze A Cyborg Manifesto, een diepgravend onderzoek naar de verhoudingen tussen mens en machine. Donna Haraway verenigt in Een Cyborg Manifest radicaal engagement, kritisch feminisme, onrustbarende ideeën en verstand van moderne technologiestudies. Dit boek bevat een vertaling van Haraway’s bekendste essay, bewerkt, ingeleid en vertaald door Karin Spaink. Lydia Baan Hofman verzorgt een extra inleiding. In het essay toont Haraway aan dat allerlei oude tweedelingen achterhaald zijn en doet ze een voorzet voor een nieuw politiek perspectief. Ze gebruikt daartoe de cyborg, een kruising tussen mens en machine. Een moderne klassieker die nog altijd aansluit bij de actualiteit.

Donna Haraway is wetenschapshistorica, biologe en professor in de ideeëngeschiedenis aan de Universiteit van Santa Cruz. In 2000 ontving ze de John Desmond Prize voor haar bijdragen aan wetenschap en technologiestudies. In haar werk staat de gedachte centraal dat de natuur er niet zonder meer is (als iets dat klaarligt om ontdekt te worden), maar telkens weer opnieuw wordt uitgevonden.

In 1985 werd Donna Haraway wereldberoemd. In dat jaar publiceerde ze A Cyborg Manifesto, een diepgravend onderzoek naar de verhoudingen tussen mens en machine. Donna Haraway verenigt in Een cyborg manifest radicaal engagement, kritisch feminisme, onrustbarende ideeën en verstand van moderne technologiestudies. Dit boek bevat een vertaling van Haraway’s bekendste essay, bewerkt, ingeleid en vertaald door Karin Spaink. In het essay toont Haraway aan dat allerlei oude tweedelingen achterhaald zijn en doet ze een voorzet voor een nieuw politiek perspectief. Ze gebruikt daartoe de cyborg, een kruising tussen mens en machine. Een moderne klassieker die nog altijd aansluit bij de actualiteit.

  EAN: 9789083121512
  Auteur: 
  Uitgever: Vrije Uitgevers, De
  Vertaler:  Karin Spaink
  Publicatiedatum:   28-06-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 146 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 312 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 200