Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

De glimlach van de aarde


Nederlands | 06-10-2023 | 224 pagina's

9789083341118

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 19,95


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

De Frans-Algerijnse schrijver Albert Camus heeft altijd ontkend filosoof te zijn. Toch veronderstelt zijn veelzijdige oeuvre – romans, essays, toneelteksten, journalistieke stukken, redevoeringen en correspondenties – een onderliggend denken. Wat is de filosofie van Camus? En wat is daarvan de waarde voor ons leven in de 21e eeuw? In De glimlach van de aarde neemt Roel Meijvis de lezer mee op ontdekkingsreis door Camus’ rijke oeuvre, dat nog altijd op veel lezers een grote aantrekkingskracht uitoefent. In een even persoonlijk als deskundig essay laat Meijvis zien welke antwoorden de filosofie van Camus biedt op de vragen van onze tijd.

Slogan/Promotie

‘Ik heb het licht waarin ik ben geboren niet kunnen verloochenen en toch heb ik mij niet willen onttrekken aan de lasten die deze tijd ons oplegt.’ – Albert Camus

Biografie

Roel Meijvis studeerde filosofie in Tilburg en Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in het existentialisme, de fenomenologie en de relatie tussen filosofie en literatuur. Tegenwoordig is hij werkzaam als schrijver en theatermaker. Daarnaast is hij rubrieksredacteur Filosofie van politiek & cultuur bij Filosofie-Tijdschrift.

Details

EAN :9789083341118
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatie datum :  06-10-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :212 mm
Breedte :146 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :300 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :224