Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Waarom Marx gelijk heeft


Nederlands | 22-11-2023 |

9789083367002

Paperback / softback


€ 24,95


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

In dit strijdlustige boek gaat Terry Eagleton in op het vooroordeel dat het Marxisme dood en begraven zou zijn. Dringend, actueel, moedig - maar bovenal ook goed leesbaar en geestig!

Tekst achterflap

In deze zeer actuele bestseller– nu met een nieuw voorwoord en een welkom aan de Nederlandstalige lezer – neemt Marxist en gevierd schrijver Terry Eagleton de tien meest gehoorde argumenten tegen Marx onder de loep en ontkracht deze stuk voor stuk.  Met zijn karakteristieke humor laat hij zien dat Max hartstochtelijk geloofde in het individu, een diep wantrouwen had tegen de staat en daarbij absoluut geen tolerantie had voor dromerijen over een utopische samenleving.  Daarnaast had Marx een grondig begrip van het kapitalistische systeem en haar hardvochtige methodes. Bijna profetisch voorspelde Marx de moderne economische ontwikkelingen en de wereldwijde sociale en ecologische ontwrichting die dit ons heeft gebracht.  In een wereld waarin het vertrouwen in het neoliberale verhaal afneemt en de door het kapitalisme veroorzaakte crises elkaar steeds sneller opvolgen geeft Eagleton ons een Marx voor deze tijd.  Een boek voor iedereen die wil begrijpen hoe we zijn beland waar we ons nu bevinden en zich afvraagt of er een alternatief is

Slogan/Promotie

Een van de belangrijkste marxistische critici van zijn generatie pleit krachtig tegen de irrelevantie van Marx. Geestig, inzichtelijk, met vlotte terzijdes en een wrang vleugje humor. Het beste boek om aan je linkse én aan je rechtse vrienden cadeau te doen.

Biografie

Terence Francis Eagleton FBA (geboren 22 februari 1943) is een Engelse literatuurtheoreticus, criticus en publieke intellectueel. Momenteel is hij Universiteitshoogleraar Engelse literatuur aan de Lancaster University. Eagleton heeft meer dan vijftig boeken gepubliceerd.

Details

EAN :9789083367002
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Vertaler : Huub Stegeman
Publicatie datum :  22-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :142 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :386 gr
Status : Bestelbaar
Keywords :  karl marx;marxisme;politicologie