Liefde en lust

De mooiste verhalen uit de klassieke literatuur en de Bijbel

EAN:  9789089248015
Publicatiedatum:   06-12-2019
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  248

  Afhalen in winkel steeds gratis - Leveren vanaf € 30,00 gratis. (1 zending/bestelling)

Liefde is voor de literatuur altijd een bron van inspiratie geweest en dat geldt eveneens voor de Bijbel, de Griekse mythologie of de Romeinse sagenwereld.

Jo Claes publiceerde bestsellers over mythologie, hagiografie en iconografie. Zijn schrijversloopbaan begon met De Stenen Toren, dat werd bekroond met de Debuutprijs. In 2008 verscheen De zaak Torfs, zijn eerste misdaadroman over de Leuvense inspecteur Thomas Berg. Daarna volgden nog twaalf delen. Met De mythe van Methusalem won hij de Hercule Poirot Publieksprijs 2014 en De Gouden Strop 2015. Met Het gewicht van de haat won hij de Hercule Poirot Publieksprijs 2017.

Liefde is voor de literatuur altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie geweest en dat geldt eveneens voor de Bijbel, de Griekse mythologie of de Romeinse sagenwereld. Meestal gaan dergelijke verhalen over de liefde tussen een man en een vrouw, maar er zijn ook voorbeelden van relaties tussen goden en stervelingen, van incestueuze verhoudingen tussen vaders en dochters, moeders en zonen, broers en zussen, of van overspelige affaires met vaak noodlottige gevolgen. Sommige van die verhalen zijn bekend, andere zijn uit het collectieve geheugen verdwenen of slechts fragmentarisch overgeleverd, hoewel ze door de eeuwen heen schilders, beeldhouwers, componisten, filmregisseurs en andere kunstenaars hebben geïnspireerd. Omdat het jammer zou zijn dat dit literaire erfgoed in de vergetelheid zou raken, is het idee ontstaan om vijftig van de mooiste verhalen uit de klassieke literatuur en de Bijbel te bundelen. Op die manier kunnen sommige lezers er hun geheugen mee opfrissen en andere er kennis mee maken.

  EAN: 9789089248015
  Auteur: 
  Uitgever: VBK - Houtekiet
  Publicatiedatum:   06-12-2019
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 230 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 427 gr
  Voorraad: Gratis verzending vanaf € 30,- • Gratis afhalen in de winkel
  Aantal bladzijden: 248
  Trefwoorden:   bijbel;goden;grieken;jo claes;klassieke literatuur;klassieke oudheid;literatuur;mythologie;romeinen;sagen;verhalen