Niemand is zo wakker

Historische roman over het leven van Spinoza

EAN:  9789090334318
Publicatiedatum:   18-09-2020
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  228

  Bestelbaar

BENEDICTUS DE SPINOZA (1632-1677) heeft veel familieleden verloren, is verbannen uit de joodse gemeenschap en durft zijn boeken niet uit te geven uit angst voor vervolging. Heeft de grootste filosoof van Nederland zich kunnen overgeven aan het leven en de liefde – voor anderen, God en zichzelf? En heeft hij het bestendige geluk waar hij in zijn werken zo naar zocht, bereikt?

Een fijnzinnige karakterschets van Spinoza, een even bange als moedige wijsgeer die op zoek was naar het geluk, en een menselijk en actueel verhaal dat trouw is aan de historische feiten.

Andrea Voigt (Rotterdam, 1968) schrijft romans en gedichten. Eerder werk is verschenen bij De Geus en Voetnoot. Haar werk is filosofisch maar ook zintuiglijk, gecondenseerd maar rijk. En steeds zoekend, verkennend, onderweg.

Benedictus de Spinoza (1632-1677) zoekt in zijn filosofie naar ‘bestendig geluk’, een geluk dat altijd voelbaar kan zijn, los van gemis of verdriet. Zelf heeft de filosoof op jonge leeftijd zijn ouders, broer en zus verloren, hij is verbannen uit de joodse gemeenschap en durft zijn boeken niet uit te geven uit angst voor vervolging. In zijn laatste jaren huurt hij een kamer bij een schilder en zijn gezin in Den Haag en blikt hij terug. Heeft hij zich kunnen overgeven aan het leven en aan de liefde – voor anderen, God en zichzelf? En heeft hij het bestendige geluk weten te bereiken? Een fijnzinnige karakterschets van een even bange als moedige wijsgeer, en een menselijk en actueel verhaal dat trouw is aan de historische feiten.

  EAN: 9789090334318
  Auteur: 
  Uitgever: Vrije Uitgevers, De
  Publicatiedatum:   18-09-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 156 mm
  Breedte: 218 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 464 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 228
  Trefwoorden:   17e eeuw;filosofie;geluk;religie;spinoza;vrije wil