EAN:  9789401467773
Publicatiedatum:   03-06-2020
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  152

  Afhalen in winkel steeds gratis - Leveren vanaf € 30,00 gratis. (1 zending/bestelling)

Kristof Van Rossem is lector en docent aan de KU Leuven, de Odisee Hogeschool Brussel en de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. Daarnaast begeleidt hij opleidingen en organisaties naar betere dialoog en reflectie.

‘Tien gouden tips voor de succesvolle vragensteller.’ Een filosofisch gesprek vraagt aandacht, tijd, luisterbereidheid en alertheid van geest. Het vereist het voortdurende besef van het bestaan van verschillende perspectieven. Het kunnen leiden en evalueren van een socratisch gesprek is misschien wel een van de belangrijkste vaardigheden in het werkleven van vandaag. Dit boek brengt je tot de kern van een goed filosofisch gesprek. Je leert hoe je de juiste vragen stelt en hoe je het gesprek kan evalueren. Wil je meteen praktisch aan de slag, dan vind je er oefeningen in kritisch denken, spreken, luisteren en in gericht vragen stellen. Welke communicatiestijl je ook hanteert en met welke leeftijd of doelgroep je ook werkt, in dit boek vind je een ideaal vertrekpunt.

Op welke manier hou je gesprekken licht, speels en toch diepgaand? Hoe stel je de juiste vraag, met de juiste woorden, op het juiste moment? En wat hebben zigeunermuzikanten en filosofen gemeen? Een filosofisch gesprek voeren is als muziek maken: het vereist meesterschap om het juist en met schwung te doen. Samen filosoferen leert je bovendien scherper nadenken, aandacht te hebben voor de belangen van anderen en je eigen verhaal met meer overtuiging te brengen. Het neemt je mee naar een vrije wereld vol nieuwe gedachten en gevoelens. 'Het filosofisch gesprek' brengt je de basis van filosofische vaardigheden bij en laat je zien hoe je ermee aan de slag kunt. Een filosofische partituur, die je de juiste houding, techniek en uitvoering aanleert, bepaalt het ritme. Allerlei oefeningen helpen je nauwkeuriger na te denken en tonen hoe je dit overbrengt naar anderen. In dit boek ontdek je het plezier van muziek maken met woorden.

  EAN: 9789401467773
  Auteur: 
  Uitgever: Vrije Uitgevers, De
  Publicatiedatum:   03-06-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 148 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 230 gr
  Voorraad: Gratis verzending vanaf € 30,- • Gratis afhalen in de winkel
  Aantal bladzijden: 152