Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Fascinerend leven


Nederlands | 02-04-2022 | 744 pagina's

9789401478540

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 45,00


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

De voorbije decennia is de aandacht voor biologie, zowel in de wijsbegeerte, de geschiedenis als in andere disciplines, sterk gestegen. De biologie wordt nu al de wetenschap van de 21ste eeuw genoemd. De filosofie van de biologie werd een volwaardige wijsgerige discipline en belangrijke biologen en wetenschapshistorici gaven de geschiedenis van de biologie de plaats die ze verdient.

Dit boek bundelt 22 teksten over telkens een of meerdere kernfiguren: van Aristoteles en Galenus tot Charles Darwin en Francis Crick; van René Descartes en Gregor Mendel tot Niko Tinbergen en Rachel Carson. Aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van hun natuurwetenschappelijk denken en hoe zich dit verhoudt ten opzichte van de toen heersende denkbeelden. Vier wetenschappers reflecteren tot slot over het heden en de toekomst van de biologie.

De samenstellers van dit boek delen een gemeenschappelijke belangstelling voor zowel de wetenschappelijke, filosofische als historische aspecten van de biologie. Lien Van Speybroeck behaalde een doctoraat aan de Universiteit Gent met een proefschrift over de filosofische aspecten van de epigenetica. Johan Braeckman specialiseerde zich in Charles Darwin en de evolutietheorie, en doceert onder meer geschiedenis van de biologie aan de Universiteit Gent.

Details

EAN :9789401478540
Auteur: 
Uitgever :Terra - Lannoo, Uitgeverij
Publicatie datum :  02-04-2022
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :247 mm
Breedte :178 mm
Dikte :53 mm
Gewicht :1568 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :744