Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Ode aan de verwondering - nieuwe editie


Nederlands | 25-01-2024 | 120 pagina's

9789401480260

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 18,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Kinderen zijn vaak verwonderd. Waarom is de zee blauw? Waarom wordt het donker? Waarom is die meneer kaal? Ergens op weg naar de volwassenheid verliezen de meesten van ons die onbevangenheid. Gaandeweg wordt het vuur van de nieuwsgierigheid gedoofd: de dingen zijn nu eenmaal wat ze zijn, er is niets nieuws onder de zon.

En dat is jammer. Verwondering geeft het leven kleur, helpt om onze grenzen te verleggen en spoort ons aan om valse zekerheden in vraag te stellen. In Ode aan de verwondering houdt Caroline Pauwels een bezield pleidooi om opnieuw met die kinderlijke blik naar de wereld te kijken. In wetenschap en kunst, maar ook in de grote en kleine momenten van elke dag.

In deze nieuwe hardcovereditie schreef ze ook een nawoord naar aanleiding van de coronacrisis. Hoe helpt verwondering in moeilijke tijden? Wat kunnen we eruit leren? Illustratrice Gerda Dendooven maakte passende tekeningen bij de tekst, die net als de geselecteerde gedichten van Bart Moeyaert uiting geven aan de verwondering in al haar veelzijdigheid.

Slogan/Promotie

Met illustraties en gedichten van Gerda Dendooven en Bart Moeyaert

Details

EAN :9789401480260
Auteur: 
Uitgever :Terra - Lannoo, Uitgeverij
Publicatie datum :  25-01-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :187 mm
Breedte :130 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :217 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :120