Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789401617222
Publicatiedatum:   25-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

Als in de thriller Het serpent van Pierre Lemaitre de opdrachtgever van de bejaarde huurmoordenaar Mathilde besluit haar uit de weg te willen ruimen, neemt ze het heft in eigen handen.

In de Quentin Tarantino-achtige thriller Het serpent van Pierre Lemaitre ontmoeten we Mathilde, een drieënzestig jarige vrouw, elegant en goedgekleed. In de buurt kent iedereen haar dankzij haar wandelrondjes met Ludo, haar dalmatiër. Niemand weet echter dat ze een koelbloedige huurmoordenaar is en dat ze áltijd keurig en onberispelijk werk levert. Mathilde is meedogenloos, kent de straten van Parijs op haar duimpje en er is geen brug waar ze de afgelopen dertig jaar geen pistool vanaf heeft gegooid.

Maar Mathilde wordt oud en slechtgehumeurd, en haar opdrachtgever maakt zich zorgen. Als Mathilde haar grip op de zaken verliest, moet ze zélf vrezen voor haar leven... En dat laat ze niet zomaar over haar kant gaan.

Strak geschreven, geestig en spannend, een wervelende thriller die doet denken aan Tarantino’s grootste films: dit is Pierre Lemaitre op zijn best.

'Helemaal geslaagd, heerlijk geschreven, een perfect plot, met een delicaat sarcastische toon.' – Le Canard enchainé

**** 'Mathilde en Henri, die hun leven lang om elkaar heen hebben gedraaid, stevenen in Het serpent af op een zinderende apotheose, ‘een wedstrijd in traagheid’, zoals de auteur het noemt.' - VN Detective & Thrillergids

Het serpent is net zo verrukkelijk wreed, net zo geestig en net zo heerlijk geschreven als de latere misdaadromans van Lemaitre.’ – NRC

Het serpent is een echte pageturner.’ – Frankrijk Boeken

De Franse schrijver en scenarist Pierre Lemaitre is opgeleid als psycholoog en is een autodidact in de literatuur, die sinds 2006 van zijn pen leeft. Naast zijn bekroonde literaire romans schreef hij zeer succesvolle thrillers. In Nederland en België verkocht Lemaitre inmiddels meer dan 90.000 boeken.

  EAN: 9789401617222
  Auteur: 
  Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
  Vertaler:  Andreas Dijkzeul
  Publicatiedatum:   25-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 141 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 347 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256