De geschiedenis van de slavernij

Van Mesopotamië tot moderne mensenhandel

EAN:  9789401916233
Publicatiedatum:   05-08-2020
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  720

  Afhalen in winkel steeds gratis - Leveren vanaf € 30,00 gratis. (1 zending/bestelling)

'De geschiedenis van de slavernij' van Dick Harrison is een indrukwekkend historisch overzicht van de wereldgeschiedenis van slavernij, van de vroegste beschavingen tot het heden.

Dick Harrison (1966) is hoogleraar geschiedenis aan de prestigieuze Universiteit van Lund in Zweden. Eerder schreef hij 'De Dertigjarige Oorlog'. Harrison is behalve auteur ook documentairemaker.

In 'De geschiedenis van de slavernij' geeft de Zweedse hoogleraar geschiedenis Dick Harrison, auteur van 'De Dertigjarige Oorlog', een indrukwekkend overzicht van de slavernij, van de vroegst bekende beschavingen tot hedendaagse dwangarbeid. Hij behandelt de oudheid, de middeleeuwen, de trans-Atlantische slavenhandel en de laatste twee eeuwen. In dit diepgravende werk wisselt Harrison de grote lijnen af met fragmenten uit dagboeken en brieven, waardoor hij het menselijke aspect benadrukt. Speciaal voor de Nederlandstalige editie voegde hij hoofdstukken toe over Congo, Indonesië en Suriname. 'De geschiedenis van de slavernij' is een magistraal boek over een van de zwartste bladzijden uit de menselijke geschiedenis.

‘Voor wie denkt dat slavern alleen heeft bestaan in kolonies in de Amerika’s is dit een confronterend en soms schokkend boek.’

  EAN: 9789401916233
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Vertaler:  Ger Meesters
  Publicatiedatum:   05-08-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 163 mm
  Breedte: 237 mm
  Dikte: 59 mm
  Gewicht: 1066 gr
  Voorraad: Gratis verzending vanaf € 30,- • Gratis afhalen in de winkel
  Aantal bladzijden: 720