Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.In de schaduw van de keizerin

Het leven van Maria Theresia van Oostenrijk en drie van haar dochters

EAN:  9789401919180
Publicatiedatum:   24-08-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  656

  Bestelbaar

In ‘In de schaduw van de keizerin’ beschrijft Nancy Goldstone het leven van Maria Theresia van Oostenrijk en drie van haar dochters. Samen vertellen zij het verhaal van Europa in de achttiende eeuw.

‘In de schaduw van de keizerin’ van Nancy Goldstone beschrijft het levensverhaal van Maria Theresia van Oostenrijk (1717-1780) en drie van haar dochters. Deze vier uitzonderlijke vrouwen veranderden de loop van de geschiedenis.

Toen Maria Theresia 23 jaar oud was, erfde ze de tronen van haar vader. Onmiddellijk daarna werd ze van alle kanten aangevallen door buitenlandse mogendheden die ervan overtuigd waren dat een vrouw te zwak zou zijn om zichzelf te verdedigen. Maar de aartshertogin van Oostenrijk en de koningin van Hongarije en Bohemen hield stand en werd een van de invloedrijkste vrouwen uit de Europese geschiedenis.

Maria Theresia kreeg zestien kinderen; elf dochters en vijf zonen. Zes van haar dochters bereikten de volwassen leeftijd. Nancy Goldstone combineert het fascinerende levensverhaal van de moeder met dat van haar Maria Christina, landvoogdes van de Oostenrijkse Nederlanden; Maria Carolina, koningin van Napels; en Marie Antoinette, koningin-gemalin van Frankrijk. Samen vertellen hun levens, gevuld met verlangen, avontuur, ambitie, verraad, verdriet en glorie, het verhaal van het achttiende-eeuwse Europa.

  EAN: 9789401919180
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   24-08-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 228 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 40 mm
  Gewicht: 706 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 656